de Haagse kinderboekwinkel
Alice in Wonderland
Piet Heinstraat 2, Den Haag, T 070 310 6992, mail ons


Kinderboeken 6 tot 9 jaar

Kinderboeken om zelf te lezen of natuurlijk om voor te lezen voor kinderen van 6 tot 9 jaar.

Verschillende schrijvers waar onder bekende klassiekers als Roald Dahl en Paul Biegel.

Maar ook Dummie de mummie, Dolfje weerwolfje, de Piraten van hiernaast en vele andere...Matilda

€ 15,99

Uitvinders

€ 10,00

Vierde deel in de succesvolle serie over Sara en Ruben.
Sara en Ruben doen allemaal proefjes, waar ze veel van leren.
Sluit aan bij het thema van de Kinderboekenweek - 'Natuur, wetenschap en techniek' - en van de Christelijke Kinderboekenmaand - 'Weet je?'.

Voorstelling:
Opnieuw heeft Willemijn de Weerd samen met Marieke Booy een interactieve kindervoorstelling gemaakt. Zeer geschikt voor scholen en kerken.
Meer informatie en boekingen: www.willemijndeweerd.nl.

Een pittig soepje

€ 9,95

Kinderboeken over heksen: wat is daar nou niet leuk aan? 'Een pittig soepje' is het eerste deel van de grappige nieuwe serie 'Verhalen uit de Heksenkeet', voor lezers van 7 tot 10 jaar.

Een pittig soepje in de Heksenkeet
De Heksenkeet is een spannend huis met krakende trappen en piepende deuren, waar regelmatig rare dingen gebeuren. Dat is niet zo verwonderlijk, want de vier bewoonsters - Sybil, Lidwien, Stella en Luna - zijn niet alleen heks maar ook nog eens knettergek. In dit eerste deel brouwt Sybil een soepje dat nét iets te pittig is, waardoor de dingen anders lopen dan ze had gepland. Wat moet ze nu met die kattensnor en kattenpootjes?

Ha/Bah, naar school

€ 13,99

Verhalen voor bovenbouwers. Over de strijd tussen 'katholieken' en 'openbaren' over een strenge invalster die toch wel meevalt en over de schooltoets. Maar ook over kinderen die de nieuwe directeur in de maling nemen, de weggelopen hond van de meester vinden of voor het eerst naar de brugklas gaan.
Kortom: verhalen over de leuke en niet-leuke dingen en dagen op school.

De snoepfabriek moet sluiten

€ 13,99

Als Wieber en zijn opa in de krant lezen dat de snoepfabriek moet sluiten, besluiten ze op onderzoek uit te gaan. Waarom moet de fabriek dicht? Wie zit erachter? Al snel blijken er verdachte dingen rond de sluiting te hebben plaatsgevonden en kunnen Wieber en zijn opa een lijst met verdachte personen samenstellen. Intussen begint de tijd te dringen: het snoep raakt op en de winkels worden steeds leger. Gelukkig komt er hulp uit onverwachte hoek: diëtiste Ellie Kanelli blijkt de sleutel van de controlekamer van de snoepfabriek te hebben. Wieber probeert om met delen van gestolen plattegronden van de fabriek uit te vogelen waar die zich precies bevindt. En dan komen Wieber en opa achter de zoete waarheid…

Als iemand ooit mijn botjes vindt

Baffetoentje, avegaar en zefiertje. Woorden die niemand nog gebruikt, maar die te mooi zijn om te laten uitsterven. Jaap Robben speurde er twintig op. Hun betekenis inspireerde hem en illustrator Benjamin Leroy tot gedichten en tekeningen waarin nieuwe, spannende dieren tot leven komen.

Stijn uitvinder

Stijn heeft een grote ontdekking gedaan: hij is uitvinder! Voortaan lost hij elk probleem op met een geweldige uitvinding! En vervelende klusjes knapt hij op zonder er zelf echt iets voor te doen. Twaalf hilarische uitvindingen, waar je zelf misschien ook wel wat aan hebt!

Hero, de superheldenhulphond - De DierenRidders 1

€ 11,99

Er komt een hond in huis! Eindelijk! Maar Hero is geen gewone hond. Het is een hulphond voor Zoës broertje Victor, want die steekt soms zomaar de straat over of raakt in paniek. Zoë mag hem niet in haar eentje uitlaten. Ze doet het toch. En Hero ontsnapt. Zoë en haar vrienden zoeken overal. Pas na twee dagen ontdekken ze waar Hero is en wat hij in de tussentijd gedaan heeft. Hero blijkt niet zomaar een hulphond, maar een superheldenhulphond!

Een verhaal vol actie, vriendschap en over hoe het is om een gehandicapte broer of zus te hebben. Voor kinderen van 7 jaar en ouder.

Polleke

€ 19,95
  Alle vijf boeken over Polleke bij elkaar! 
Polleke heeft een vriendje, Mimoen. Maar zijn geloof en zijn cultuur maken hun vriendschap bijna onmogelijk. Pollekes vader Spiek zwerft over straat en is aan de drugs. En Pollekes meester is ineens de nieuwe vriend van haar moeder ze willen zelfs gaan trouwen 
Het is niet makkelijk om vrolijk te blijven als zo veel dingen tegen zitten. Maar Polleke geeft niet vlug op. Bovendien is er de boerderij van opa en oma, buiten de stad. Daar komt Polleke tot rust. Ze is er graag, en heeft er zelfs een eigen kalf, dat ze Polleke heeft genoemd! 

 

Madelief

€ 19,95
Madelief is onverwoestbaar. Vijf boeken schreef Guus Kuijer over haar en die zijn gebundeld in Het grote boek van Madelief. Je kunt erin lezen hoe ze verhuist naar een buurt in een andere stad met bijna geen andere kinderen. Alleen Robbie de Rover woont er ook; hij heeft zich verschanst in een dichtgetimmerd huis. Madelief krijgt ook een nieuwe meester. Eentje die zo gek doet dat de kinderen hem meester Cowboy noemen. En als haar oma dood is gaat Madelief bij opa logeren.

 

Kruimeltje

€ 9,95

Foeksia en de heksen hik-ik

€ 9,99

Hik! Wat is dat? 
Foeksia heeft de hik. Ze zoekt een spreuk in het grote toverboek van Kwark. 

Hik sprik sprauw! 
Ik geef de hik aan jou. 
Ik geef de hik aan iedereen. 
Dan hik ik lekker niet alleen! 

Maar wat is dat? Foeksia's hik gaat niet over. Opeens hikken alle miniheksen op de Heksenschool. En alle dieren in het Heksenbos. Zelfs juf Minuul en Kwark!

Foeksia moet iets verzinnen. Maar wat?

het Dievencircus

€ 12,50

Na de ontmaskering van het Dievencircus is Archibald Sfinx gevlucht, en heeft Hannahs nieuwe vriend Noah met zich meegenomen. Wanneer Hannah op haar twaalfde verjaardag ontdekt dat ze is geadopteerd en uit een echte circusfamilie komt is ze dolgelukkig. Helemaal wanneer blijkt dat Esmeralda Espadrille haar moeder was, wat betekent dat Noah haar broer is! De vraag is echter: wie is haar echte vader?

Pippi Langkous

€ 12,50

Pippi is het sterkste meisje van de wereld, en ze woont helemaal alleen in Villa Kakelbont. Nou ja, niet helemáál alleen, want ze heeft een aapje en een paard. Gelukkig komt haar vader eens in de zoveel tijd langs om een nieuwe koffer met gouden tientjes te brengen. Samen met buurkinderen Tommy en Annika beleeft ze de gekste avonturen! 
Alle drie de boeken over Pippi staan in deze dikke bundel.

boze heks

€ 18,95

Hier is de boze heks van Hanna Kraan bevat een selectie van de mooiste verhalen uit de zes eerder verschenen boze heks-titels. De vrolijke tekeningen van de beroemdste toverende mopperkont van Nederland zijn zoals altijd van Annemarie van Haeringen, en ze zijn dit keer allemaal in kleur!

Hier is de boze heks is een feest der herkenning voor alle boze heks-fans; een prachtige kennismaking met de heks en alle dieren in het bos voor wie hen nog niet kent; en een unieke aanvulling voor iedere (school)bibliotheek.

Vos en Haas, het derde dikke boek

€ 24,99
Meer dan 300 bladzijden leesplezier met Vos en Haas Ping Wing komt uit het land van ijs. Ever vindt haar erg leuk. Maar Ping Wing ziet hem niet staan. Daar vindt Ever wel iets op. Hij vraagt de hulp van Neef. En Neef vraagt de hulp van Jak! Dat was geen goed plan. Want Jak is een boef. Hij steelt en hij speelt vals. Maar er dreigt nog meer gevaar. Waar eerst bos was, is nu water. Het water stijgt en stijgt... Vos en Haas Waar is het ijs, Het spel van Jak en Vos en Haas en de Bosbaas in één dik boek.

Pluk van de Petteflet

€ 19,95

In de Petteflet is een kamer vrij. Als Pluk dat hoort rijdt hij er in zijn rode kraanwagen snel naartoe en gaat in de torenkamer wonen, helemaal bovenin. Eindelijk heeft hij een huis. En hij krijgt er meteen heel veel vrienden bij: Zaza de kakkerlak bijvoorbeeld, en Dollie de duif, meneer Pen, de Stampertjes en Aagje. Samen met hen beleeft hij steeds weer nieuwe avonturen.

jip en janneke

voorleesboek

Jip en Janneke

€ 25,95
  Alle avonturen van de ultieme kleutervriendjes Jip en Janneke zijn samengebracht in dit kloeke boek. Van `Jip en Janneke spelen samen tot `Dag Jip! Dag Janneke! Met veel illustraties in zwart-wit én in kleur. Een boek vol voorlees- en kijkplezier, dat in geen enkele kinderkamer mag ontbreken.

Ik wou dat ik anders was

€ 15,95
  `Ik wou dat ik anders was!'Dat riep een klein jongetje tegen zijn rekenschrift waarin hij een vlek had gemaakt in plaats van een som. Het was een dik jongetje met een brilletje op. Ook struikelde hij vaak over zijn eigen benen en leren kon hij helemáál niet.
Je begrijpt dus wel waarom hij altijd wanneer de mensen vroegen wat hij later wilde worden, alleen maar antwoordde: `Ik wil ANDERS worden,' en hij zei het zo vaak dat ze hem Anders gingen noemen.
Alles heeft Anders ervoor over om anders te worden. Ten einde raad gaat hij naar een tovervrouw en die weet de oplossing. De Grote Tovenaar kan hem helpen, maar dat doet hij niet zomaar! Anders moet eerst een moeilijke opdracht volbrengen...

De boze heks geeft een feest

€ 13,95
In deze zesde bundel verhalen is de boze heks weer flink uit haar humeur. Ze rent urenlang door het bos, terwijl ze beukennoten in kastanjes verandert en bosbessen in frambozen. De dieren durven hun huis bijna niet uit te komen. Gelukkig gaat de boze heks ook af en toe een weekje naar haar zus in het Zuiden en dan is het lekker rustig in het bos. Maar de boze heks heeft ook wel eens een goed humeur en dan geeft ze een feest voor alle dieren van het bos.

Kikker en Pad

€ 24,95

In dit boek zijn al hun avonturen verzameld en ingedeeld naar de vier seizoenen.
In de lente leest Pad zijn pas gezaaide zaadjes voor, omdat hij denkt dat ze misschien bang zijn in het donker. In de zomer proberen ze hun ijsjes op te eten vóór alles gesmolten is. In de herfst harken ze als verrassing de bladeren in elkaars tuin bij elkaar, zonder dat ze dat ooit van elkaar te weten komen. En in de winter zitten ze gezellig te griezelen bij de open haard. 
Maar... dan moet Pad natuurlijk wel eerst opstaan uit zijn winterslaap!

Arnold Lobel kreeg twee Zilveren Griffels, een Zilveren Penseel en acht keer een Vlag en Wimpel.

de GVR

€ 15,99

Sofie ligt 's nachts in bed, maar slapen is wel het laatste waar ze aan denkt. Voor haar raam staat een reus zo hoog als een huis, die haar uit bed plukt en ontvoert! Maar Sofie heeft geluk met de GVR. Deze Grote Vriendelijke Reus spreekt eigenaardig en gebruikt de raarste woorden, maar is wel heel aardig.
Wat hij Sofie echter vertelt over de andere reuzen is vreselijk. Sofie en de GVR bedenken een slim plan, waardoor elk kind weer veilig in bed kan liggen.

De rover Hoepsika

€ 15,95

Sjakie en de chocoladefabriek

€ 16,99

Dolfje weerwolfje weerwolvenbos

€ 15,95

Op een dag klinken er vreemde geluiden in het (Weer)Wolvenbos. Er wordt gehakt, gezaagd en gegraven. Het bos is in gevaar en ook de boomhut waarin Opa Weerwolf al jaren woont. Twee zakenmensen, Gratemager en Meneer willen alle bomen omhakken. Wat nu? Protesteren! Onder de naam W.R.O.W. (Wie Redt Ons Wolvenbos) richt Dolfje met zijn klas een actiegroep op. Maar of dat zal helpen?

Mees Kees op de planken

€ 9,99

De maatschappij, dat ben jij,' zegt juffrouw Dreus. En dus moet groep 6b op bezoek bij een bejaardentehuis, om de oude mensen voor te lezen, met ze te wandelen en te praten... Helaas houden de bejaarden helemaal niet van wandelen en lezen doen ze liever zelf. Mees Kees verzint gelukkig een oplossing die voor iedereen fijn is.

Superkid

€ 12,50

Je raadt nooit wat meneer Pindakaas vandaag in de klas zei: ¿Dit is mijn eerste dag met jullie en ik zie nu al dat jullie heel bijzonder zijn. Jullie hebben allemaal een GROOT GEHEIM.¿ En wat denk je? We zijn allemaal superhelden. Ik viel bijna van mijn stoel. We hebben iedereen een eigen superheldennaam gegeven. Ik ben Casper Cartoon Kid, mijn beste vriend heet Big Feet Pete en die zeurende Noella Neefjes noemen we The Incredible Sulk. Als superhelden strijden we tegen onrechtvaardigheid, maar ook tegen Ronny en Tonny de tweelingvampier. Ze hebben iets van ons gestolen en dat willen we terug: Wham Bam Jelly & Jam.

Superjuffie

€ 13,99
Juf Josje lijkt een heel gewone juf, maar er is iets bijzonders met haar aan de hand. Als er een dier in nood is, verandert ze in Superjuffie. Zodra ze een hap van haar krijtje neemt, krijgt ze superkrachten en schiet ze als een groene tornado door de lucht om het dier te redden.
Ondertussen gebeuren er heel vreemde dingen in de stadsdierentuin. Lukt het Superjuffie en de kinderen om de dierentuin van de ondergang te redden?
Een sprankelend boek vol humor en fantasie!

 

En toen kwam Sam

€ 12,95

Voor Kix verandert alles als er op een dag een prachtige, witte berghond komt aanlopen. Hij sluit vriendschap met de geheimzinnige hond, die hij Sam noemt. Sam is het liefst de hele tijd bij Kix en vindt het heerlijk om eindeloos geaaid te worden.
Maar Kix maakt zich zorgen, want stel dat de eigenaar Sam terug wil? Tijdens een bloedstollend spannende nacht moet Kix bewijzen hoeveel hij van zijn hond houdt.

illustrator: Quentin Blake

 

 

De Heksen

€ 15,99

Heksen zijn eng en gemeen, maar de Heksen uit dit boek zijn gemeen, lelijk en hebben een hekel aan kinderen.

In dit spannende verhaal moet een jongetje het opnemen tegen de heksen en hun toverkracht om de kinderen van de wereld te redden.

illustrator: Quentin Blake

De Griezels

€ 13,50

Mijnheer en mevrouw Griezel zijn een heel bijzonder stel; ze doen alles om elkaar het leven zuur te maken.

Zo stoppen ze Reuze kribbebijters in elkaars bed, of dienen ze levende kronkel spaghetti op als avondeten.

Ook dieren vallen ze voortdurend lastig. Zo houdt mijnheer Griezel van vogelpastei, en al jaren droomt hij van zijn eigen ondersteboven apencircus.

Maar dan nemen de dieren wraak! En hoe!

illustrator: Tony Ross

De waanzinnige tandarts

€ 17,95

Als je een uitgevallen tand onder je kussen legt verwisselt de tandenfee die s'nachts voor een muntje.

Maar niet in deze stad; hier vinden kinderen s'ochtends alleen maar slakken, spinnen en oorwurmen in hun bed.

Wie of wat pleegt al deze vreemde tandaanslagen?

De grote kleine kapitein

€ 24,95

Nu alle drie de delen voor het eerst met illustraties in kleur in één band!

De kleine kapitein is een jongen die van een potkachel, een badkuip, een stoelpoot en een fietsketting zijn schip de 'Nooitlek' bouwt. Als de schroef, gemaakt van gesmolten bronzen centen, tenslotte ook nog klaar is, tilt een hoge golf het schip van het duin. De avontuurlijke tocht van de 'Nooitlek' met de kleine kapitein en zijn kornuiten Dikke Druif, Marinka en Bange Toontje kan beginnen.

auteur: Koos Meinderts

illustrator: Stern Nijland

Koning Varken

€ 14,95
  Een verhaal met een staartje
Een heerlijke parabel in verrassende kleuren

Er was eens een koning die dol was op varkensvlees. Alles aan een varken vond de koning even lekker, van de roze oren tot het puntje van de krulstaart n alles ertussenin.

De koninklijke varkens vinden het een eer om voor de koning te sterven - tot een van de varkens, een biggetje nog, besluit zich niet te schikken in zijn lot. Op een wel heel bijzondere manier weet hij te ontsnappen.

 

illustrator: Berghe, Seppe Van den

Een reus van een beer

€ 24,95

Een 'lees-groei-boek'. Beginnend bij avi-2 tot en met 6...

Over Broes, een reus van een beer.

 

De giraffe, de Peli en ik

€ 13,50

Het verhaal gaat over een jongen, genaamd Billy.

Hij had er altijd al van gedroomd om eigenaar van een snoepwinkel te worden, vooral door het feit dat er een in de buurt van zijn huis stond.

Op een dag ziet hij dat het vervallen gebouw, waar voorheen de snoepwinkel was gevestigd, is gerenoveerd en dat het te koop staat.

De volgende dag gaat hij terug, maar komt erachter dat het gebouw al verkocht is.

Het gebouw is nu de hoofdzetel van een ladderloos glazenwassersbedrijf.

Billy raakt bevriend met de medewerkers van het bedrijf: een giraffe, een pelikaan en een aap.